Posted: 13 Apr 2010, Tue 8:08 pm Post subject: bu durumda prosedür nasıl işler yardımcı olabilirmisiniz
arkadaşlar durumumu kısaca izah edeyim
çalıştığım işyerinden maddi anlaşmazlıktan dolayı ayrıldım. işe girişte maaş+prim şeklinde anlaşmıştık ama yazılı bir anlaşma değildi, sözde sadece. 13 ay çalıştım ama bu 13 ay boyunca prim alamadım. geçen ay işten çıktım ve çıkarken primlerimi istedim, malesef alacağım olmadığını prim verilmeyeceni söylediler. maaşlarımızı alırken biz çalışanlara maaş bordrosu çıkmıyordu, aldığım maaşlara istinaden hiçbir evrağa imza atmadım. (tahsilat makbuzu, para makbuzu vs.) yani maaş verdiklerini ıspatlayamazlar diye düşünüyorum.
1- alamadığım primlere ilişkin yazılı anlaşma olmadığı için, çalışma bakanlığına maaşlarımı alamadım şeklinde dilekçe verdim.
2- çalıştığım 13 ay boyunca izin kullanmadım, sıklıkla mesai saati dışında ve geceleri çalıştım, şehir dışı işlerinde çalıştım. dilekçemde, izin param, fazla mesai ücretlerim verilmedi diye yazdım. ama mesai dışı çalışma kaat üzerinde ıspatlı değil
3- çalışma süremin 9. ayında sigortam kesilmiş, 40 gün sonra tekrar giriş yapılmış. ama bu dönemde faal olarak aynı işyerinde çalışıyordum. dilekçemde bunuda belirttim.
4- işsizlik maaşı için 7 gün sigorta primim eksik, bu 40 günlük sigortam yatırılırsa başvuru yapabiirmiyim.
bu konudaki prosedür nasıl işler, sonuç tahmini olarak nasıl olur. yardımcı olursanız sevinirim
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum