| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
oerdogrul1 Yeni üye

|
Posted: 13 Jun 2010, Sun 7:25 pm Post subject: iş akdi fessi |
|
|
| selam 5 yıldır A.Ş bir şirkette çalışıyorum 5-5-2010 elden verdiğim istifa dilekçeme genel müd.cevab alamadım 6-5-2010 tarihinde noterden pretosta çektim ellerine 26-5-2010 ulaşmış benim ise eline geçtiği tarihten 2 ay sonra bırakabileceğimi söylediler yani 26-7-2010 tarihi bu hukuka aykırı değilmidir elden verdiğim geçersizmi veya noterden çektiğim tarih önemli değilmidir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim |
|
| Back to top |
|
ece.tuc Yeni üye

|
Posted: 15 Jun 2010, Tue 7:42 pm Post subject: iş akdiniz hk |
|
|
merhaba
avukat değilim ama benzer konuları ben de yaşadım...öncelikle noterden gönderilen bir tebligatın bu kadar geç ulaşmasını ilginç buldum...daha kısa sürede olmalı idi...sanırım APS yapmamışlar normal postaya vermişler...verdiğiniz istifa dilekçesnin bir kopyasını da hazırlayıp her ikisini de genel müdürünüze ve/veya patronunuza imzalatıp bir örneğinin sizde kalması daha etkili olurdu...yasal haklarınızı aramanız için..istifa dilekçeni<e güvenip 3 gün üstüste işe gitmeme durumunuz olmadıktan sonra her ikisi ile de hak iddia edersiniz...bir avukatlık bürosuna gidip destek almanızı tavsiye ederim.. |
|
| Back to top |
|
oerdogrul1 Yeni üye

|
Posted: 16 Jun 2010, Wed 7:46 pm Post subject: |
|
|
| işe gitmeme gibi bir konum yapmadım ve şu an bile muntazam devam ediyorum ve hakkım olan 2 saatten fazla olan iş arama hakkımı bile kullanmıyorum kaldı ki senelik iznim bile duruyor yani verdiğim tarih 5 bıraklabilirmiyim |
|
| Back to top |
|
ece.tuc Yeni üye

|
Posted: 20 Jun 2010, Sun 5:58 pm Post subject: iş akdi.. |
|
|
| belirttiğiniz tarihte , anlattığınız durumda işi bırakmanıza engel bir durum yok bence..siz gerekeni fazlasıyla yapmışsınız...ancak düzenli bordro imzalama ve/veya işe giriş çıkışınızı belgeleyebileceğiniz bir dokuman vardır umarım..eğer kart basıyorsanız veya imza atıyorsanız bunların dokumantasyona dökülmüş halini kendinize mümkünse fotokopi olarak almaya çalışın...inanın karşılaştığım durumlardan dolayı söylüyorum ki herhangi bir şekilde tazmin haklarınızı alamazsanız ve dava açmayı düşünürseniz bunlar işinize yaracayacaktır...bir bordro ve/veya vizite kağıdı...ve işe giriş çıkışlarınızı ( özelikle istifadan sonraki dönem için ) fotokopisini almaya bakın...umarım hiçvbirine gerek kalmadan tazmin haklarınızı alarak ayrılırsınız... |
|
| Back to top |
|
oerdogrul1 Yeni üye

|
Posted: 02 Jul 2010, Fri 1:01 am Post subject: |
|
|
| ilginiz için teşekkür ederim ama benim tazminat felen istediğim yok kaldı geriye 5 gün onuda tamamlıyayım ayrılıyorum tek düşüncem o sagol hayırlı vel bol kazançlı günler dilerim |
|
| Back to top |
|
|