Sanal Hukuk Sitesi Hukuk Forumları Paylaşım Alanı Buraya Tıklayarak Sitemize Ücretsiz Üye Olabilirsiniz. Her türlü Hukuki Sorununuza çözüm bulmak için Hukuki Forumlar, Güncel Hukuk Haberleri, Her türlü güncel hukuki mevzuat, Yargıtay ve Danışatay İçtihatları ve daha fazlası    
Menü
Anket
Son ekonomik krizin etkileri Türkiyeye yansır mı?

Evet yansımaya başladı
Hayır zannetmiyorum. Ekonomimiz gayet iyi..

Sonuçlar
Anketler

Toplam Oy: 712
Yorum: 0
Köşe Yazıları

SAVCILIK MAKAMI ve ÖZEL OLARAK CMK’YA GÖRE SAVCILIK

KIDEM TAZMİNATINDA "TAVAN AŞIMI" SORUNU

İstifa eden işçinin kıdem tazminatı

Kat Mülkiyeti Kanunundaki değişiklikler ile gelen önemli yeniliklerin incelenmesi

Sanal Hukuk Bürosu Hukuki Mesleki Bilgi Paylaşım: Forumlar

Sanal Hukuk Bürosu :: View topic - Sağlık nedenleri ile işten çıkma
Forum FAQ
Forum FAQ
Search
Search
Memberlist
Memberlist
Usergroups
Usergroups
Profile
Profile
Log in
Log in
Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
   Sanal Hukuk Bürosu Forum Index -> İş Hukuku - Sosyal Sigorta Hukuku

Post new topic   Reply to topic
Mesaj Konusu:

Sağlık nedenleri ile işten çıkma

View previous topic :: View next topic  
Author Message
sonmex
Yeni üye
Yeni üye

PostPosted: 21 Jun 2010, Mon 9:36 pm    Post subject: Sağlık nedenleri ile işten çıkma Reply with quote

Değerli Avukat arkadaşlarım,
Sizlere birkaç sorum olacak. Eğer cevaplarsanız beni çok mutlu edersiniz.
2003 yılından beri özel bir firmada çalışmaktayım. 2007 senesinde gittiğim hastane kontrollerinde Ritim problemi ve Tansiyon teşhisi konuldu ve bunun akabinde şirketime bir niyet mektubu götürdüm. Niyet mektubundan sonra beni engellilerin bulundu vardiyaya aldılar ve 2 sene çok rahat çalıştım. Daha sonrasında ne olduğunu bilmediğim bir şekilde başka bir bölüme gönderildim.
Bu sene içinde Devlet hastanelerinden birinden rapor alarak şirket hekimine ve İK yönetimine imzalı bir şekilde teslim ettim. Yalnız doktor bana heyet raporu istediğini söyledi ve bence aynı hastaneden heyet raporu aldım ve şirkete teslim ettim. Akabinde hiçbir şey olmadı. Bunun üzerine bende bir dilekçe vererek bölümümün değişmesini istedim, dilekçe vermeme rağmen hiçbir şey değişmedi. Aynı koşullarda çalışmaya devam etmekteyim.
Geçen hafta içinde performans düşüklüğü sebebiyle uyarı aldım ve bunun akabinde hiçbir yazılı tebliğ gelmeden beni daha çok stres yaşayacağım ve sağlığımı daha da bozacak bir bölüme almak istediler bu nedenle de ben kabul etmedim…
Bu bilgiler ışığında, Çalışma Bakanlığına bağlı müfettişlerle görüşmelerim sonrasında, toplamış olduğunuz bilgiler ve raporların hepsini notere götürüp İş güvenliği kanunun 24/1 a bendine göre ihbarname çekmemi ve tek taraflı olarak fesih istememi söyledi.
Sizlerden ricam bana bu konuda yardımcı olmanız. Nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olacağım.
Back to top
View user's profile Send private message
Post new topic   Reply to topic    Sanal Hukuk Bürosu Forum Index -> İş Hukuku - Sosyal Sigorta Hukuku All times are GMT + 3 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum