Ben 26.06.2010 cumartesi tarihinde çalıştığım işimden çıkarıldım.Ancak bana çıkış ile ilgili ne bir ibraname imzalatıldı ne de kıdem ve ihbar tazminatım ödendi.İşverenim Bu işlem için bana haber vereceğini söyledi.Aramayınca 28.06.2010 pazartesi günü işbaşı saatimde işyerinde hazır bulundum.Bana neden geldiğimi,ben seni arayacaktım dedi ve işyerini terketmemi çirkin bir şekilde söyledi.Ben de gerekli işlemleri yapması gerekteğini ve o işyerinin halen çalışanı olduğum çıkarıldığıma dair elimde resmi bir yazı olmadığı gerekçesiyle işyerinden gitmeyeceğimi söyledim.Sonuç olarak benden resmi yazı istiyorsan yaz imzalayacağım dedi. Bende 28.06.2010 tarihinde beni işten çıkardığını kıdem ve ihbar tazminatımı , aynı zamanda haziran 2010 dönemine ait maaşımı tarafıma ödeyeceği taahhütünü içeren, şirket kaşesi ve kendisinin imzası bulunan bir yazı alabildim. Bugün 09.07.2010 ve halen bu işlem için beni aramadı (ben arayınca personel çinde olduğunu gelince halledeceğini söylüyor)Her ay düzenli aldığımız maaşımı bile yatırmadı. Muhasebe müdürümden aldığım bilgiye göre de ssk çıkışım dahi yapılmamış.(Çıkış işlemi 10 gün öceye dönülerek yapılabiliyor olması nedeni ile işvreni bekliyormuş) Benimöğrenmek istediğim elimdeki bu yazının resmiyet derecesi nedir?İşverene yaptırım gücü ne kadardır. Ayrıca bu işveren maaşlarımızı asgari ücretten gösterip ödemelerini kendi bankasının şahsi hesabından bizim şahsi banka hesabımıza gerçek tutar üzerinden havale ediyordu.Bunu dava konusu eder isek işveren ne tür bir ceza ile karşı karşıya kalır.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum